Global

Het starten van uw eigen fonds isbinnen handbereik

uw fonds

De beleggingskansen zijn groter dan ooit. Een beleggingsfonds is een veilige manier om vermogen samen te brengen en te beleggen als een collectief. AssetCare is in staat u volledig te faciliteren bij het opzetten van uw fonds.

Onze ambitie is om de drempel voor collectief beheer te verlagen. AssetCare heeft vele fondsen gestructureerd voor een groot aantal activaklassen. Ons team begeleidt u door het gehele proces en uw fonds is binnen 3 maanden opgezet.

Voordelen

Juridische expertise voor de structurering van het fonds

AssetCare heeft de nodige kennis en ervaring met zowel operationele als juridische aspecten om uw fonds te structureren.

Snel, tijdbesparend proces

Het opzetten van een fonds neemt vaak veel tijd in beslag. Dankzij het ervaren team van AssetCare is uw fonds binnen 3 maanden operationeel.

Voortdurende ondersteuning

Heeft u advies nodig of heeft u vragen? U kunt op ons rekenen, vandaag en in de toekomst. AssetCare is eenvoudig bereikbaar via telefoon, e-mail en Whatsapp.

ONZE KLANTEN
Frits Thomas

"Het opzetten van ons cryptofonds en bijbehorende processen verliep soepel en snel."

Wij zijn uiterst tevreden in onze samenwerking met AssetCare. Persoonlijk waardeer ik de snelle reactie op onze vragen op elk moment van de week. Daarbij hebben zij een professionele aanpak in de AML controles op investeerders, wat zorgt voor een integer fonds.

Frits Thomas

Fondsbeheerder van Offbeat Capital

John Brenninkmeijer

"Professioneel, maar niet bureaucratisch”

Sinds de start van ons fonds in 2018 is AssetCare een zeer gewaardeerde partner. Zij reageren snel op onze vragen en hanteren begrijpelijke taal. AssetCare neemt veel van ons werk uit handen en stelt ons hiermee in staat om snel te groeien.

John Brenninkmeijer

Fondsbeheerder van Valuemachinesfunds

Marc Pullen

"De structuur van Bestevaer Capital Fund staat als een ‘huis’, met dank aan AssetCare"

Als routinier binnen de wereld van financiële dienstverlening was het opzetten van een Debt Fund, specifiek voor de mooie binnenvaart branche, toch iets nieuws op ons pad. De mensen van AssetCare hebben ons met raad en daad bijgestaan en niets was hen te veel in de ondersteuning. Snel, accuraat, ondersteunend, sturend, begeleidend, sparrend,… kortom TOP!

Marc Pullen

Fund Manager bij Bestevaer Capital Fund

We bieden
Opzet van structuur
Wij bieden volledige begeleiding bij de structurering van uw fonds, zoals het opzetten van de benodigde entiteiten, het registreren bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en het openen van een bank- en/of beleggingsrekening.
Documentcreatie
AssetCare begeleidt u in de ontwikkeling van het Informatiememorandum (i.e. Prospectus), de Voorwaarden van Beheer en Juridisch Eigendom, het Essentiële-informatiedocument (Eid), het Wwft- en Sanctiewetbeleid en de inschrijf- en wijzigingsformulieren.
Customer due diligence
Activiteiten in overeenstemming met de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft). Het risico voor elke belegger wordt geclassificeerd aan de hand van verschillende risicofactoren in de CCD Scanner, in overeenstemming met uw Wwft- en Sanctiewetbeleid.
Berekening en rapportage van NAV
De doorlopende berekening van de waarde van het fonds (NAV). Op periodieke basis worden de resultaten op een accurate en aantrekkelijke manier gepresenteerd aan de investeerders in de huisstijl van uw fonds.
Rapportage aan regelgevende instanties
AssetCare zorgt voor de verplichte rapportage van het fonds aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).
Directeur van juridisch eigenaar
AssetCare is in staat om de bestuursfunctie uit te oefenen in de juridische eigenaar van het fonds, door onafhankelijk toezicht te houden op de fondsbeheerder. Hiervoor beschikt het over een ontheffing van de Wet toezichttrustkantoren 2018 (Wtt 2018) van De Nederlandsche Bank (DNB).
WHY COLLABORATE
You are still in the early stages of the setting up your fund, and you would like to outsource the entire process;
You are halfway through the process but would prefer not to overlook anything;
You do not feel like sorting out any complex legal issues. You would rather spend your time investing;
You do not have the time or energy to deal with any complex legal issues. Time is money, and investments don’t wait for anyone;
You require a clear overview of the start-up process of a fund.
Plan een DEMO

Wilt u een uitgebreid en duidelijk overzicht over hoe u binnen 3 maanden een fonds kunt starten? Plan dan een persoonlijke presentatie in met Tom Straver en Sam Zwaan.

plan persoonlijke presentatie
U ontvangt de volledige blauwdruk van het proces om binnen 3 maanden een fonds op te richten.
U zult er van verzekerd zijn dat u geen belangrijke zaken over het hoofd ziet die een potentiële tegenslag kunnen vormen bij het opzetten van uw fonds.
Er zijn geen verplichtingen. Wij geven om uw succes en wij zijn er om u te helpen.