Global

Specialist in het structureren en
administreren van fondsen

onze historie

AssetCare is al meer dan 15 jaar een succesvol fondsadministratiekantoor. Ons gerenommeerd bedrijf treedt op als een onafhankelijke dienstverlener aan beleggingsinstellingen en institutionele partijen. Sinds 2006 leveren wij oplossingen aan financiële instellingen, en ondersteunen zo de midden- en backoffice beleggingsadministratie.

Aanvankelijk richtte AssetCare zich op de institutionele markt en bediende enkel institutionele klanten als Atradius, Philips Pensioenfonds en Kempen Capital Management. Vanwege ons ongekende succes en de toenemende vraag van alternatieve beleggingsinstellingen, zijn we in 2010 ook gestart met het faciliteren van beleggingsfondsen. 

AssetCare bedient verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, schuldfondsen, cryptofondsen, vastgoedfondsen, private equity fondsen en fondsen die beleggen in beursgenoteerde instrumenten. Door onze persoonlijke en innovatieve aanpak ondersteunen wij onze klanten gedurende de gehele levenscyclus van het fonds. 

onze visie

Een lage spaarrente en de opkomst van nieuwe asset classes, maakt dat de beleggingskansen groter zijn dan ooit. Onze visie is om collectieve beleggingen toegankelijk te maken voor elke beleggingscategorie, zodat er op een transparante, veilige en aantrekkelijke manier voor anderen belegd kan worden.

SPECIALISTen
Bram SchrijverBram Schrijver

Bram Schrijver

Founder

Bram Schrijver heeft vele jaren ervaring opgedaan bij institutionele organisaties als pensioenfondsen, verzekeraars en family offices. Eerst als intern specialist, daarna gedurende 20 jaar als consultant bij de inrichting van beleggingsadministraties. Dit maakt hem een zeer ervaren specialist op het gebied van administratieve vraagstukken. Bram heeft AssetCare in 2006 opgericht.

Sam ZwaanSam Zwaan

Sam Zwaan

Co-Founder

Sam Zwaan is een financieel expert met een uitgebreide kennis van governance, risk & compliance en heeft het vermogen om complexe vraagstukken op te lossen en deze op een heldere en beknopte manier over te brengen aan anderen. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter de software innovaties binnen de organisatie, met als streven om de investeringsbeleving van al onze klanten te verhogen. Door een fusie in 2020 werd Sam medeoprichter van AssetCare.

Tom StraverTom Straver

Tom Straver

Co-Founder

Tom Straver is het primaire aanspreekpunt voor startende beleggingsfondsen. Hij heeft ruime ervaring met verschillende beleggingsstrategieën en begeleidt partijen naar een passende structuur. Als ondernemer met een passie voor innovatie en financiële markten, richt Tom zich op de algehele groei van de organisatie door het continu verbeteren van de customer journey en de bedrijfsvoering. Door een fusie in 2020 werd Tom medeoprichter van AssetCare.

Tom BexTom Bex

Tom Bex

Institutional accountant

Tom Bex heeft meer dan 30 jaar ervaring in de administratieve werkzaamheden bij pensioenfondsen. Zo heeft hij gewerkt bij grote instituten als AZL en Stichting Philips Pensioenfonds. Door deze diepgaande kennis is hij in staat om specialistisch maatwerk te leveren bij onze grotere institutionele klanten. Hij verzorgt onder andere volledige consolidaties en is verantwoordelijk voor de afdeling factuurverwerking.

Tim NijhuisTim Nijhuis

Tim Nijhuis

IT & Operations specialist

Tim Nijhuis is een data-gedreven business analist met een sterke interesse en achtergrond in het bankwezen, fondsen en accounting. Tim is gespecialiseerd in alle aspecten van Crypto-gerelateerde administraties en verantwoordelijk voor de implementaties van deze opkomende asset class.

Kees TroostheideKees Troostheide

Kees Troostheide

Senior Fund Accountant

Kees Troostheide is een ervaren specialist op het gebied van fund accounting, compliance en operationele risico's voor beleggingsfondsen en instituten. Bij AssetCare verzorgt hij de NAV-berekening en rapportage van de beleggingsfondsen. Voor instituten verricht hij diverse controles voortvloeiend uit de Risk,- en Control en reconciliaties.

Lukas van NekLukas van Nek

Lukas van Nek

Data Analyst

Lukas van Nek is Data Analyst bij AssetCare. Daarnaast zit hij in de afrondende fase van zijn studie Econometrie op de Universiteit van Amsterdam. Hij houdt zich met name bezig met procesverbeteringen, datamodellering en het oplossen van complexe datavraagstukken. Zo heeft hij een instrument ontwikkeld waarmee fondsen hun risicoscore kunnen berekenen (SRI), zoals vereist door de PRIIPS-regelgeving.

Fleur WielandFleur Wieland

Fleur Wieland

Data Analyst

Fleur heeft een achtergrond Econometrics en Data Science. Bij AssetCare gebruikt ze haar sterke analytische en programmeervaardigheden om onze procedures voor gegevensverwerking voortdurend te verbeteren. Fleur specialiseert zich op het ophalen van data bij fondsen die beleggen in Digital Assets (i.e. cryptocurrencies).

Valentijn PonsenValentijn Ponsen

Valentijn Ponsen

Junior Fund Accountant

Valentijn heeft een ondersteunende rol naar de Fund Accountants binnen de organisatie. Hij bereidt data voor en verwerkt deze om ervoor te zorgen dat iedereen efficiënt kan werken.

Jesper BoelrijkJesper Boelrijk

Jesper Boelrijk

Fund Services Specialist

Jesper Boelrijk houdt zich binnen AssetCare bezig met de structurering van nieuwe fondsen, de periodieke waardering van de Netto Vermogenswaarde (NAV) van onze klanten en Client Due Diligence (CDD). Voorheen was hij ruim 5 jaar actief bij de broker LYNX als CDD analist, waarmee hij ruime ervaring omtrent de onderwerpen vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de Sanctiewet heeft opgedaan.

Wouter RuiterWouter Ruiter

Wouter Ruiter

Fund Accountant

Wouter Ruiter houdt zich binnen AssetCare bezig met de complete dienstverlening ten behoeve van beleggingsfondsen en institutionele klanten. Hij heeft ervaring opgebouwd bij grootbanken als ABN AMRO en ING in functies met focus op beleggen en vermogensbeheer. Daarnaast heeft hij gewerkt bij First Pensions en is hij onderdeel van de jongeren denktank PensioenLab, waardoor hij veel kennis heeft van de Nederlandse pensioenwereld. De combinatie van deze ervaringen en zijn academische achtergrond in International Finance, maakt hem breed inzetbaar in de dienstverlening aan onze klanten.

Maak een afspraak

Of u nu een beleggingsfonds wilt starten of al enige tijd actief bent, wij komen graag met u in contact. 

Schedule a CALL

Download onze brochure voor een volledig overzicht van onze modules.

DOWNLOAD