Global

Specialist in het structureren en
administreren van fondsen

onze historie

AssetCare is al meer dan 15 jaar een succesvol fondsadministratiekantoor. Ons gerenommeerd bedrijf treedt op als een onafhankelijke dienstverlener aan beleggingsinstellingen en institutionele partijen. Sinds 2006 leveren wij oplossingen aan financiële instellingen, en ondersteunen zo de midden- en backoffice beleggingsadministratie.

Aanvankelijk richtte AssetCare zich op de institutionele markt en bediende enkel institutionele klanten als Atradius, Philips Pensioenfonds en Kempen Capital Management. Vanwege ons ongekende succes en de toenemende vraag van alternatieve beleggingsinstellingen, zijn we in 2010 ook gestart met het faciliteren van beleggingsfondsen. 

AssetCare bedient verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, schuldfondsen, cryptofondsen, vastgoedfondsen, private equity fondsen en fondsen die beleggen in beursgenoteerde instrumenten. Door onze persoonlijke en innovatieve aanpak ondersteunen wij onze klanten gedurende de gehele levenscyclus van het fonds. 

onze visie

Een lage spaarrente en de opkomst van nieuwe asset classes, maakt dat de beleggingskansen groter zijn dan ooit. Onze visie is om collectieve beleggingen toegankelijk te maken voor elke beleggingscategorie, zodat er op een transparante, veilige en aantrekkelijke manier voor anderen belegd kan worden.

SPECIALISTen
Bram SchrijverBram Schrijver

Bram Schrijver

Founder

Bram heeft vele jaren ervaring opgedaan bij institutionele organisaties, pensioenfondsen, verzekeraars en family offices. Hij begon als intern specialist en is daarna gedurende 20 jaar als consultant verantwoordelijk geweest voor de inrichting van beleggingsadministraties. Dit maakt hem een zeer ervaren specialist op het gebied van administratieve vraagstukken. Bram heeft AssetCare in 2006 opgericht.

Sam ZwaanSam Zwaan

Sam Zwaan

Co-Founder

Sam is financieel expert met diepgaande kennis van Governance, Risk & Compliance. Hij heeft de capaciteit om complexe vraagstukken op te lossen en deze op een heldere en beknopte manier over te brengen aan anderen. Daarnaast is hij de drijvende kracht achter software innovaties binnen de organisatie, met als streven om de investeringsbeleving van onze klanten te verhogen. Door een fusie in 2020 werd Sam medeoprichter van AssetCare.

Tom StraverTom Straver

Tom Straver

Co-Founder

Tom is het primaire aanspreekpunt voor startende beleggingsfondsen. Hij heeft veel ervaring met verschillende beleggingsstrategieën en begeleidt partijen naar een passende structuur. Als ondernemer met een passie voor innovatie en financiële markten, richt Tom zich op de algehele groei van de organisatie door het continu verbeteren van de Customer Journey en de bedrijfsvoering. Door een fusie in 2020 werd Tom medeoprichter van AssetCare.

Tom BexTom Bex

Tom Bex

Institutional Accountant

Tom heeft meer dan 30 jaar ervaring in de administratieve werkzaamheden bij pensioenfondsen. Zo heeft hij gewerkt bij grote instituten waaronder AZL en Stichting Philips Pensioenfonds. Door deze diepgaande kennis is hij in staat om specialistisch maatwerk te leveren bij onze grotere institutionele klanten. Hij verzorgt onder andere volledige consolidaties en is verantwoordelijk voor de afdeling factuurverwerking.

Tim NijhuisTim Nijhuis

Tim Nijhuis

IT Business Analist

Tim is een data-gedreven Business Analist en een expert op het gebied van IT, Data Management en Fund Accounting. Als onderdeel van het team Data & Engineering is Tim bij AssetCare mede verantwoordelijk voor het inrichten en optimaliseren van processen en systemen voor bijvoorbeeld (Crypto) Fund Accounting en rapportages aan toezichthouders. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het bankwezen en fondsadministratie, en heeft voorheen bij Scildon en Delen Private Bank (Oyens & Van Eeghen) gewerkt.

Kees TroostheideKees Troostheide

Kees Troostheide

Senior Fund Accountant

Kees is een ervaren specialist op het gebied van Fund Accounting, Compliance en operationele risico's voor beleggingsfondsen en instituten. Bij AssetCare verzorgt hij de NAV-berekening en rapportage van de beleggingsfondsen. Voor instituten verricht hij diverse controles voortvloeiend uit de Risk,- en Control en reconciliaties.

Jesper BoelrijkJesper Boelrijk

Jesper Boelrijk

Fund Services Specialist

Binnen AssetCare houdt Jesper zich bezig met de structurering van nieuwe fondsen, de periodieke waardering van de Netto Vermogenswaarde (NAV) van onze klanten en met Client Due Diligence (CDD). Voorheen was hij ruim 5 jaar actief bij de broker LYNX als CDD analist, waarmee hij uitgebreide ervaring omtrent de onderwerpen vanuit de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de Sanctiewet heeft opgedaan.

Wouter RuiterWouter Ruiter

Wouter Ruiter

Fund Accountant

Wouter houdt zich binnen AssetCare bezig met de complete dienstverlening ten behoeve van beleggingsfondsen en institutionele klanten. Hij heeft ervaring opgedaan bij grootbanken als ABN AMRO en ING in functies met focus op beleggen en vermogensbeheer. Daarnaast heeft hij gewerkt bij First Pensions en is hij onderdeel van de jongeren denktank PensioenLab. Hierdoor heeft hij veel kennis van de Nederlandse pensioenwereld en de nieuwe wetgeving. De combinatie van deze ervaringen en zijn academische achtergrond in International Finance, maakt hem breed inzetbaar in de dienstverlening aan onze klanten.

Stan van TussenbroekStan van Tussenbroek

Stan van Tussenbroek

Data Analist

Stan studeert aan de TU Eindhoven waar hij een dubbele master volgt in Data Science & Artificial Intelligence en in Operations Management & Logistics. Tijdens zijn studie heeft hij meerdere stages gelopen in de logistieke sector waar hij processen in kaart bracht en deze vervolgens door middel van voorspellingen optimaliseerde. Deze ervaringen zet Stan in bij AssetCare om de bedrijfsprocessen verder te digitaliseren, dit omvat onder andere het efficiënter verwerken van data van cryptofondsen.

Merlijne KeussMerlijne Keuss

Merlijne Keuss

Fund Services Specialist

Als Fund Services Specialist begeleidt Merlijne beleggers met het opzetten van hun eigen beleggingsfonds. Ze heeft talent voor het doorzien van de strategie van de professionele belegger en maakt vervolgens de vertaalslag naar accurate en aantrekkelijke fondsdocumentatie. Naast haar rol bij AssetCare heeft ze onlangs de bachelor Econometrics afgerond en finaliseert zij momenteel haar master Financial Econometrics aan de Universiteit van Amsterdam.

Julia WaardenburgJulia Waardenburg

Julia Waardenburg

Data Analist & Fund Services Specialist

Door haar master Quantitative Finance beschikt Julia over sterke analytische en programmeervaardigheden. Binnen AssetCare zorgt zij ervoor dat de dataverwerking wordt geïnnoveerd. Bovendien berekent Julia de risicoscores- en prestatiescenario’s voor beleggingsfondsen die verplicht zijn vanuit de Europese verordening PRIIPs. Na het afronden van haar bachelor Economie en Bedrijfskunde heeft zij werkervaring opgedaan bij verschillende investeringsfondsen. Deze ervaring past zij toe bij het adviseren van beleggers in de opstartfase van hun fonds.

Roy AqaidiRoy Aqaidi

Roy Aqaidi

CDD Analyst

Na de studie International Trade & Business in Frankrijk is Roy werkzaam geweest als AML Analyst bij verschillende betalingsproviders zoals Payconiq, International Card Services en Adyen. Hiermee heeft Roy ervaring op het gebied van Customer Due Diligence (CDD), Know Your Customer (KYC) en transactiemonitoring. Binnen AssetCare is hij een van de poortwachters tegen kwaadwillende geldstromen in de beleggingswereld en verzorgt hij de achtergrondchecks op investeerders. Mede dankzij Roy worden risico's op het gebied van (1) witwassen, (2) terrorismefinanciering en (3) sancties bij onze klanten gemitigeerd en blijven ze compliant met de wet- en regelgeving.

Karam AbdKaram Abd

Karam Abd

Full Stack Developer

Karam heeft ervaring opgedaan als softwareontwikkelaar bij het consultancy bedrijf Zanders en vastgoedfirma Colliers. Ook heeft hij zijn eigen tech start-up gespecialiseerd in het oplossen en innoveren van digitale zakelijke uitdagingen. Door de unieke combinatie van sterke programeer-kwaliteiten en kennis in het ontwikkelen van softwaresystemen voor financiële dienstverleners, kan AssetCare de digitale processen verder ontwikkelen en zo de hoogste kwaliteit bieden voor haar klanten.

Hans BeckerHans Becker

Hans Becker

Full Stack Developer

Tijdens de master Econometrics heeft Hans de specialisatie Quantitative Finance en Advanced Computer Science gedaan. Naast zijn studie heeft hij bij Achmea meegeholpen met de migratie van Matlab naar C#. Daarna heeft Hans bij VB Risk Advisory gewerkt als Back-end Developer. Competent in onder andere Python, Matlab, R, C# en Javascript is hij als Full Stack Developer samen met Karam verantwoordelijk voor de optimalisatie van digitale processen binnen AssetCare.

Diederik van NieuwkerkDiederik van Nieuwkerk

Diederik van Nieuwkerk

Extern Compliance Officer

Diederik is bekend met het wettelijke speelveld waarbinnen financiële instellingen opereren door zijn achtergrond als toezichthouder. Hij begrijpt de wettelijke verplichtingen, maar ook de uitdagingen die hiermee gepaard gaan voor financiële instellingen. Deze kennis en ervaring past hij toe bij AssetCare als consultant om te helpen met het behalen en behouden van gewenste volwassenheidsniveau qua compliance.

Ruby HouwelingRuby Houweling

Ruby Houweling

Extern Compliance Officer

Ruby heeft ervaring in compliance opgedaan in een dynamische en internationaal diverse omgeving waar zowel Nederlandse als Europese wetgeving centraal staat. Samen met haar achtergrond in de sociale wetenschap zorgt dit ervoor dat zij een pragmatische aanpak heeft en meedenkt naar creatieve oplossingen voor complexe problemen. Binnen AssetCare werkt zij als consultant aan compliance rapportage en compliance risicoanalyses.

Maak een afspraak

Of u nu een beleggingsfonds wilt starten of al enige tijd actief bent, wij komen graag met u in contact. 

Schedule a CALL

Download onze brochure voor een volledig overzicht van onze modules.

DOWNLOAD