Global

Onafhankelijke institutionele dienstverlening op maat

INSTITUTen

AssetCare is sinds 2006 een onafhankelijke financiële dienstverlener. Wij bieden institutionele diensten aan die gericht zijn op het verzorgen van de specifieke beleggingsbehoeften van zowel pensioenfondsen, family offices als verzekeringsmaatschappijen.

De diensten die wij verlenen omvatten beleggingsadministratie, factuurverwerking, ondersteuning van het Life cycle pensioenproduct, controle op beleggingsrestricties, toezicht en de verplichte rapportage aan de toezichthouders.

Waarom AssetCARE
Uw beleggingen, onze aandacht
Wij zorgen voor de volledige beleggingsadministratie van uw mandaten, zodat u zich volledig kunt richten op uw kernactiviteiten. 
Onafhankelijk toezicht
Wij zijn niet verbonden aan een bewaarder, broker of enige andere partij. Deze onafhankelijkheid creëert een solide basis voor een zuivere structuur.
Stap eenvoudig over naar AssetCare
Wij zullen uw huidige operationele procedures analyseren en u voorzien van schaduwadministratie voordat de primaire administratie wordt verzorgd. Dit zal ervoor zorgen dat u zonder problemen kunt overstappen. 
kwaliteit

Onze ISAE3402 type II certificering geeft aan dat onze processen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De jaarlijkse audit door een externe auditor biedt u gegarandeerde kwaliteit.

expertises

Het onderstaande overzicht geeft inzicht in een selectie van de activiteiten die wij verrichten voor instituten. Voor meer informatie kunt u onderaan de pagina een afspraak maken.

Consultancy
AssetCare bestaat uit een ervaren team van mensen met diepgaande kennis over alle aspecten rondom beleggingsadministraties, automatisering en rapportage. Dit varieert van specifieke boekhoudkundige uitdagingen tot performancemeting. In de afgelopen 15 jaar heeft AssetCare meer dan 20 institutionele partijen bijgestaan met deze opdrachten.
Toezicht
Door de steeds hogere eisen van financiële toezichthouders is het van cruciaal belang dat uw administratie correct en up-to-date is. Om dit te waarborgen bieden wij toezichthoudende diensten aan, waarbij uw primaire beleggingsadministrateur wordt gecontroleerd.
Factuurverwerking
Verschillende (grote) institutionele klanten hebben hun factuurverwerking aan ons uitbesteed. Wij beschikken over een volledig elektronisch proces waarmee uw medewerkers alle verzonden facturen kunnen aftekenen. Dit zorgt ervoor dat al uw facturen op tijd en correct worden betaald.
Toezicht op restricties
Beleggingsrestricties die zijn overeengekomen met uw (fiduciair) beheerder worden bewaakt door diezelfde beheerder. Wij bieden diensten aan om deze restricties onafhankelijk te bewaken.
Verwerking van de pensioenlevenscyclus
AssetCare heeft verschillende pensioenfondsen die een Life cycle oplossing bieden aan hun deelnemers. Wij ondersteunen dit aanbod volledig via een naadloze samenwerking met uw fiduciair manager en pensioenuitvoerder.
Solvabiliteitsvereisten
Verzekeringsmaatschappijen eisen een gedetailleerde rapportage over hun beleggingen ter ondersteuning van het solvabiliteitsproces. Onze medewerkers en systemen zijn zeer goed uitgerust om deze solvabiliteitsvereisten te ondersteunen.
Rapportage aan toezichthouders
Niet alleen worden de rapportages naar toezichthouders steeds complexer, ook het formaat en het aantal in te vullen gegevens wijzigen met een veel hogere frequentie dan in het verleden. Wij leveren alle huidige rapporten, zoals FTK, MER, MESRAP, AIFMD en zijn in staat om ons aan te passen voor eventuele verdere eisen.
ONZE KLANTEN
Aaron Renkers

"AssetCare is volledig geïntegreerd in de dagelijkse processen van onze VanEck digital assets ETN's."

AssetCare is sinds 2021 een onafhankelijke, flexibele en betrouwbare partner van VanEck. Ze bieden expertise en zijn proactief in verbeteringen. Wij zijn en blijven een tevreden klant.

Aaron Renkers

Head of Investments bij VanEck Europe

Anna Zielinska

AssetCare is een flexibele en betrouwbare zakenpartner die altijd bereid is een stap verder te gaan.

Sinds 2006 verzorgt AssetCare de beleggingsadministratie voor Atradius en in deze jaren heeft AssetCare laten zien om tijdige en betrouwbare diensten te leveren. Uitgebreide ervaring wordt gecombineerd met een oplossingsgerichte houding. De open communicatielijnen dragen bij tot de uitstekende samenwerking. Door AssetCare is Atradius erin geslaagd haar rapportage tijdlijnen aanzienlijk te verkorten waarbij de kwaliteit op het hoogste niveau bleef.

Anna Zielinska

Head of Investments at Atradius

Schedule a CALL

For more details about our services or to discuss a specific process
within your organization, please contact us.

Maak een Afspraak

Bram heeft vele jaren ervaring opgedaan bij institutionele organisaties als pensioenfondsen, verzekeraars en family offices.

Dit maakt hem een zeer ervaren specialist op het gebied van administratieve vraagstukken. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.