Global

Onafhankelijke beleggings-administratie op maat

voor de belegger

AssetCare is sinds 2006 een onafhankelijke aanbieder van administratieve beleggingsdiensten binnen de financiële sector. Onze dienstverlening is opgebouwd als een one-stop shop oplossing, zodat u bij één partij terecht kunt voor de activiteiten die u wenst te delegeren.

Door gebruik te maken van een beleggingsfonds kunnen collectieve beleggingen worden opgezet voor verschillende asset classes, zoals aandelen, derivaten, crypto, vastgoed, leningen of private equity. Onze diensten omvatten de volledige opzet van de beleggingsstructuur, CDD-activiteiten met betrekking tot beleggers, fondsadministratie en rapportage aan de toezichthouder. Wij hanteren een professionele, persoonlijke en bovenal niet-bureaucratische aanpak.

waarom ASSETCARE
icon for custom made
Innovatief en efficiënt
Wij zorgen voor de volledige beleggingsadministratie van uw mandaten, zodat u zich volledig kunt richten op het beheer. Onze diensten zijn efficiënt en hebben een innovatief karakter. Hierdoor zijn wij in staat om aan de behoeften van onze klanten te voldoen op een aantrekkelijke wijze.
icon for indepenend
Onafhankelijkheid
Wij zijn niet verbonden aan een bewaarder, broker of enige andere partij. Deze onafhankelijkheid creëert een solide basis voor een zuivere structuur.
icon switch
Stap eenvoudig over naar AssetCare
Wij zullen uw huidige operationele procedures analyseren en u voorzien van schaduwadministratie voordat de primaire administratie wordt verzorgd. Dit zal ervoor zorgen dat u zonder problemen kunt overstappen. 
kwaliteit

Onze ISAE3402 type II certificering geeft aan dat onze processen voldoen aan de strenge eisen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De jaarlijkse audit door een externe auditor biedt u gegarandeerde kwaliteit.

ACtiviteiten

Het onderstaande overzicht geeft inzicht in een selectie van de activiteiten die wij verrichten voor beleggingsfondsen. Voor meer informatie kunt u onderaan de pagina een afspraak maken.

Structureren van fondsen
Volledige begeleiding bij het opzetten van fondsen, van het opstellen van de vereiste documenten tot aan de registratie bij de Autoriteit Financiële Markten(AFM).
Openen van bank-, broker- en cryptorekeningen
Het openen van de vereiste rekeningen voor het ontvangen, doorsturen en beheren van de investeringen.
Verwerken van inschrijvingen, uitschrijvingen en mutaties
De ontwikkeling van het onboardingsproces, het verwerken van de inschrijvingen, mutaties en uitbetalingen.
Customer Due Diligence (cliëntenonderzoek)
Activiteiten om te voldoen aan de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering (Wwft) en de Sanctiewet. Het risico voor elke belegger wordt geclassificeerd aan de hand van verschillende risicofactoren in de CDD Scanner, in overeenstemming met het Wwft- en Sanctiewet beleid.
Wwft- en Sancties monitoring
De doorlopende controles op investeerders en correspondentrelaties op mogelijke risico's omtrent fraude, criminele activiteiten, witwassen, terrorismefinanciering, PEP's en sancties. Daarbij wordt er doorlopend transactiemonitoring verricht.
Verwerken van betalingen
De administratieve verwerking van betalingen en bijhorende facturatie voor de beleggingsinstelling.
NAV-berekeningen
Het berekenen van de fondswaarde (NAV) op periodieke basis door de mutaties binnen het fonds te verwerken als gevolg van beleggingstransacties, dividenden en corporate actions.
Series Accounting
Series Accounting wordt aangeboden aan fondsen die potentiële afwijkingen dienen bij te houden bij de participaties van investeerders. Dit komt vaak voor indien er sprake is van prestatievergoedingen. Hierbij dient de high watermark apart te worden bijgehouden.
Inzicht in de resultaten richting investeerders
Het vergroten van de transparantie naar beleggers door opeen accurate, frequente en aantrekkelijke manier inzicht te geven in de resultaten van uw fonds.
Jaarrekeningen
De verzorging van een financieel jaarverslag waarmee investeerders hun belastingaangifte kunnen doen.
Rapportage aan toezichthouders
AssetCare zorgt voor de verplichte rapportage van het fonds aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).
Bestuursfunctie in de juridisch eigenaar
AssetCare is in staat om de bestuursfunctie uit te oefenen in de juridische eigenaar van het fonds, door onafhankelijk toezicht te houden op de fondsbeheerder. Hiervoor beschikt het over een ontheffing van de Wet toezicht trustkantoren 2018 (Wtt 2018) van De Nederlandsche Bank (DNB).  
ONZE KLANTEN
Aaron Renkers

"AssetCare is volledig geïntegreerd in de dagelijkse processen van onze VanEck digital assets ETN's."

AssetCare is sinds 2021 een onafhankelijke, flexibele en betrouwbare partner van VanEck. Ze bieden expertise en zijn proactief in verbeteringen. Wij zijn en blijven een tevreden klant.

Aaron Renkers

Head of Investments bij VanEck Europe

Frits Thomas

"Het opzetten van ons cryptofonds en bijbehorende processen verliep soepel en snel."

Wij zijn uiterst tevreden in onze samenwerking met AssetCare. Persoonlijk waardeer ik de snelle reactie op onze vragen op elk moment van de week. Daarbij hebben zij een professionele aanpak in de AML controles op investeerders, wat zorgt voor een integer fonds.

Frits Thomas

Fondsbeheerder van Offbeat Capital

Menko Visser

"Als proactieve dienstverlener is AssetCare al meer dan 10 jaar een onmisbare partner voor ons fonds"

Sinds de start van het fonds in 2010 heeft AssetCare het TIGfund voorzien van een betrouwbare administratie en een zeer hoog niveau van dienstverlening. AssetCare heeft ons fonds proactief ondersteund bij de voortdurende ontwikkelingen met betrekking tot de regelgeving, zowel als bewaarder als beheerder. Dit maakt AssetCare een fundamentele en betrouwbare partner voor TIGfund.

Menko Visser

Fondsbeheerder bij TIGfund

Marc Pullen

"De structuur van Bestevaer Capital Fund staat als een ‘huis’, met dank aan AssetCare"

Als routinier binnen de wereld van financiële dienstverlening was het opzetten van een Debt Fund, specifiek voor de mooie binnenvaart branche, toch iets nieuws op ons pad. De mensen van AssetCare hebben ons met raad en daad bijgestaan en niets was hen te veel in de ondersteuning. Snel, accuraat, ondersteunend, sturend, begeleidend, sparrend,… kortom TOP!

Marc Pullen

Fund Manager bij Bestevaer Capital Fund

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over onze dienstverlening of bent op zoek naar een oplossing op maat? Wij komen graag met u in contact.

For more details about our services or to discuss a specific process
within your organization, please contact us.

Schedule a CALL